Erklæring fra Volkswagen AG's bestyrelse

Volkswagens bestyrelse har på dagens møde diskuteret den aktuelle situation indgående. Manipulationerne kan på ingen måde undskyldes og har rystet Volkswagen kraftigt. Koncernen vil sørge for en konsekvent opklaring, stille de ansvarlige til regnskab og tage de nødvendige konsekvenser. I den forbindelse er der på dagens møde blevet taget de første beslutninger.

  1. .Bestyrelsen har bemyndiget bestyrelsesformanden til at hyre tyske og amerikanske advokater, der skal undersøge og fuldstændigt opklare manipulationen med udstødningsværdier for dieselmotorer på en objektiv måde.
  2. .Bestyrelsens præsidium har i første omgang fået til opgave at koordinere og sikre alle nødvendige skridt til overvågning af opklaringen, indtil den planlagte kommission har påbegyndt sit arbejde.
  3. .Bestyrelsen har ud fra den aktuelt foreliggende viden anbefalet, at enkelte medarbejdere straks sendes hjem. Det er til dels allerede sket.
  4. .I spidsen for Volkswagen koncernen vil Matthias Müller fremover stå som ny administrerende direktør for Volkswagen AG. Og ham er der virkelig brug for nu. Matthias Müller er præcist den rette mand til uden personlig forhistorie og med den nødvendige beslutsomhed at sætte gang i bearbejdningen af vores koncerns nuværende krise og drage den rigtige lære heraf. Vi sætter udtrykkeligt pris på hans kritiske og konstruktive blik.
  5. .Bestyrelsen har besluttet at fremsætte forslag på den ekstraordinære generalforsamling den 09.11.2015 om at vælge Hans Dieter Pötsch som medlem af bestyrelsen. Bestyrelsen har til hensigt efterfølgende at vælge ham som bestyrelsesformand.

Berthold Huber, midlertidig bestyrelsesformand: "Testmanipulationerne er en moralsk og politisk katastrofe for Volkswagen. De ulovlige handlinger fra udviklere og teknikere i motorudviklingsafdelingen har chokeret Volkswagen lige så meget som offentligheden. Vi kan kun undskylde og bede kunderne, offentligheden, myndighederne og investorerne om at give os en chance for at gøre det godt igen. Et amerikansk advokatkontor skal stå for den videre opklaring og forberedelsen af de deraf nødvendige konsekvenser. Dette har bestyrelsen i dag givet mandat til.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk